Skolbesök

Att besöka Växtvärket är roligt och lärorikt, men ibland är det inte tillräckligt. Ibland behöver eleverna besöka verkligheten för att få enbild av hur saker och ting fungerar i praktiken. Här kan du som lärare därför få inspiration och idéer på vad vi har att erbjuda i både studiebesöksform och skolinformation.

Vi har försökt förklara vad vi avser lära eleverna vid de olika besöken. Under varje plats att besöka hittar du även hur vi tänkt oss att kopplingen mellan undervisning, läroplan och studiebesök/skolinformation ser ut.

Har du frågor, önskemål eller behöver du hjälp med nåt annat så är du varmt välkommen att kontakta oss på vaxtvarket@hem.se eller 035-190 190.Boka ditt besök

Besök på Växtvärket bokar du enkelt genom vår kalender längst ner på sidan. Här kan du också boka besök till ett flertal andra anläggningar eller varför inte kombinera besök – en miljölektion i klassrummet innan besöket på anläggningen kan rekomenderas.

Växtvärket

Besök Växtverket, en lekfull utställning om hållbar utveckling där eleverna får uppleva, undersöka och vara aktiva. I varje rum finns ett antal stationer och barnen jobbar tillsammans för att lösa olika uppdrag.

Var? Kastanjeallén, Halmstad
Tid? Cirka 2 timmar
Antal? 1 Klass (35 elever)

Lektion En hållbar planet

Med hela kroppen och alla sinnen väcker vi tankar om vår planet. Under cirka två timmar pratar vi om olika perspektiv av hållbarhet, hur vi fördelar världens resurser och allt sker utomhus. Bokning och tillfällen hittar du på vaxtvarkethalland.se.

Var? Galgberget, Halmstad
Tid? Cirka 2 timmar
Antal? 1 Klass (35 elever)

Återvinningscentral

Vid ett studiebesök på Halmstads återvinningscentraler berättar vi om hur vi tar hand om Halmstads sopor och vilket ansvar varje person har i sin vardag. Vi går en rundtur och tittar närmare på återvinningscentralen.

Var? 
Flygstaden, Olofsdalsvägen 48 eller Villmanstrand, Slagfältsvägen 7, Halmstad
Tid? Cirka 40 minuter
Ålder? 0–99 år
Antal? –35

Miljölektion

Vår pedagog kommer till er och med hjälp av sin experimentlåda berättar han vad som händer med avfallet om det hamnar på fel plats och att man kan köra bil på bananskal.

Var? Du bestämmer
Tid? Cirka 40–60 minuter
Ålder? 0–99 år

Optisk sorteringsanläggning

Vid ett studiebesök på optiska sorteringsanläggningen ges ni möjlighet att överblicka hur sorteringen går till och få bättre insikt i hur systemet med de gröna påsarna fungerar.

Var? Kristinehed, Kornhillsvägen 60
Tid? Cirka 60 minuter
Ålder? 0–99 år (18-årsgräns vid rundvandring inne i anläggningen)
Antal? –20

Kraftvärmeverk

Under 60 minuter berättar HEM om hur vi kan omvandla skogens ”skräp”  och människornas skräp till fjärrvärme och el. Under besöket görs det många spännande saker för eleverna. Vi kommer att gå på gallergolv högt upp i luften så tänk efter om du har några som är höjdrädda i ditt sällskap.

Var? Kristinehed, Kornhillsvägen 60 eller Oceanen, Turbingatan 9, Halmstad
Ålder? 18–99 år
Antal? –15

Solcellsanläggning

Besök en av Sveriges största solcellsanläggningar där vi omvandlar solenergi till drivmedel. 

 

Var? Skedalahed
Tid? Cirka 30 minuter
Ålder? 0-99 årCopyright 2017 - Halmstads Energi och Miljö AB