Hoppa till huvudinnehållet
Vaxtvarket_53.jpg

Boka besök

Ta med era elever och gör ett besök på Växtvärket, boka en miljölektion i klassrummet eller gör ett studiebesök på återvinningscentralen, miljöanläggningen på Kristinehed eller solcellsparken på Skedalahed.

Växtvärket välkomnar alla skolungdomar i Halmstads kommun i åldrarna 7 till 13 år - helt gratis (naturligtvis)! Årskurs 5 i Halmstads, Laholms och Hyltes kommuner erbjuds (förutom gratis inträde) även fria bussar till och från Växtvärket. Det ska vara möjligt för alla att besöka Växtvärket. 

Våra lektioner - Boka direkt på webben

Boka ert besök direkt här på vår webbplats. Har du frågor kontakta oss så berättar vi mer!

IMG_8532.JPG

Besök Växtvärket

En lekfull utställning om hållbar utveckling där eleverna får uppleva, undersöka och vara aktiva. I varje rum finns stationer och barnen jobbar tillsammans för att lösa olika uppdrag.

IMG_9459.JPG

Miljölektion

Vår pedagog kommer till er och med hjälp av sin experimentlåda berättar han vad som händer med avfallet om det hamnar på fel plats och att man kan köra bil på bananskal.

sopbil.jpg

Studiebesök

Kom och besök och oss våra verksamheter. Boka besök på på återvinningscentralen, miljöanläggningen på Kristinehed, vår optiska sortering eller vår solcellspark på Skedalahed.

Detektiv-01.png

Miljödetektiverna - en mobil station för förskolor

För våra yngsta elever i förskolan har vi tagit fram vår mobila station Miljödetektiverna. Stationen kommer till er och under några veckor får ni möjlighet att med hjälp av spel, filmer, kluriga övningar och roliga utmaningar lära er mer om hållbarhet. Stationen innehåller material både för barn och pedagoger.

Cykel_Rityta_1.png

Låna våra eldrivna lådcyklar

På Växtvärket vill vi att alla ska kunna ta del av och lära sig mer om hållbarhet. För att göra det enkelt för våra yngre målgrupper att komma ut och göra just detta erbjuder vi uthyrning av två eldrivna lådcyklar till förskolor. På så vis kan ni enkelt ta med er barnen ut och upptäcka ert närområde, kanske besöker ni en återvinningsstation, besöker en äng och pratar om pollinering eller åker ut och plockar skräp.

Temalektioner

Våra temalektioner sker vid särskilda tidpunkter under året. Dessa finns i kalendern när de går att boka.

IMG_2574.jpg

Odlingslektion: Förskola

Vi ses vid två tillfällen, en odlingslektion i maj/juni samt en skördefest i aug/sept. Genom att odla får barnen följa matens väg från litet frö till färdig gröda och lära sig mer om naturens kretslopp. Eleverna får dessutom praktiska råd och inspiration för att odla hemma.

IMG_9231.JPG

Hållbar planet: För årskurs 5–9

I samarbete med Naturskolan arbetar vi med hela kroppen och alla sinnen för att väcka tankar kring Agenda 2030 och vår planet. Under cirka två timmar pratar vi om olika perspektiv av hållbarhet, hur vi fördelar världens resurser samtidigt som vi belyser den sociala hållbarheten i dagens samhälle. Allt sker utomhus så kläder efter väder.

IMG_9258.JPG

Klimatdagar: För årskurs 6-9

Vi står inför en av vår tids största utmaningar – klimatförändringen. På detta temat fokuserar vi på klimatet och tillsammans med Naturskolan vill vi förmedla en känsla och kunskap om de positiva förändringar som sker på klimatområdet. Med praktiska övningar och utmaningar hittar vi tillsammans lösningar.