Hoppa till huvudinnehållet
Solrosor.jpg

Daglig verksamhets värdefulla arbete

På Växtvärket tar vi jämställdhetsfrågan på allvar och vill att alla ska känna stolthet för det man bidrar med utifrån egen förmåga. Därför är vi oerhört glada och tacksamma för ett speciellt samarbete vi haft under flera år med deltagarna i Daglig verksamhet.

Deltagarna från Daglig verksamhet som arbetar hos oss på Växtvärket är en oväderlig hjälp i vårt arbete. Dem ser till så att utställningen hålls iordning, sköter utemiljön, ansvar för fika och lunch när vi har besökare och mycket mycket mer. Deltagarna själva gillar arbetet:

- Det jag gillar allra bäst är att det är varierat när man jobbar här. På morgonen kan vi köra och mata fåglar och sen kan vi snickra fågelholkar till Galgberget eller städa i naturen, säger Pontus Nilsson och får en bekräftande nick från kompisen Marcus Karhu som också han gillar bredden av uppdrag.

IMG_6871.JPG
Pontus Nilsson och Marcus Karhu förbereder och gräver upp landen.

Förutom den dagliga skötseln hjälper deltagarna till när vi utvecklar verksamheten och tar fram nya roliga aktiviteter och koncept. Och nya aktiviteter finns det alltid gott om på Växtvärket. På utomhusskolgården ska ett nytt växthus byggas och här håller deltagarna på att mura upp stommen. En bit bort på gräsmattan har en labyrint byggts vilken ska leda från utomhusklassrummet till den planerade stora lekplatsen för fysisk aktivitet en bit bort. Den fina kryddträdgården har flyttats och i trädet ovanför den ska en stor trädkoja byggas när tid ges.

Gemenskap är viktigt

Håkan Karlsson Rydberg är gruppledare för gruppen på Växtvärket och har varit med ända sedan starten. Han håller med i det deltagarna säger och trycker extra mycket på gemenskapen och det värdefulla arbetet, som gör att deltagarna vill vara just här och arbeta:

- Det är en väldigt populär grupp och nyckeln till det tror jag är variationen men också att det är ett meningsfullt arbete. Det gör att deltagarna trivs och bidrar till den fina gemenskap och den härliga stämning vi har i gruppen, säger Håkan.

Deltagarna

Mackan.jpg

Marcus Karhu

Gillar det mesta! Marcus hoppar in där det behövs och gör det alltid med ett leende på läpparna.

Maria2.jpg

Maria Johansson

Gillar att städa. Sopning och avtorkning, hamnar ofta på Marias lista över arbetsuppgifter i Växtvärket.

Pontus.jpg

Pontus Nilsson

Gillar varierade arbetsuppgifter. Pontus tycker bäst om när det är fint väder och man kan gå ut och plocka skräp!