Boka besök

Ta med era elever och gör ett besök på Växtvärket, boka en miljölektion i klassrummet eller gör ett studiebesök på återvinningscentralen, miljöanläggningen på Kristinehed eller solcellsparken på Skedalahed.

Växtvärket välkomnar alla skolungdomar i Halmstads kommun i åldrarna 7 till 13 år - helt gratis (naturligtvis)! Årskurs 5 i Halmstads, Laholms och Hyltes kommuner erbjuds (förutom gratis inträde) även fria bussar till och från Växtvärket. Det ska vara möjligt för alla att besöka Växtvärket. 

Våra lektioner - Boka direkt på webben

Boka ert besök direkt här på vår webbplats. Har du frågor kontakta oss så berättar vi mer!

Boka besök   Kontakta oss

Miljödetektiverna

Miljödetektiverna - en mobil station för förskolor

För våra yngsta elever i förskolan har vi tagit fram vår mobila station Miljödetektiverna. Stationen kommer till er och under några veckor får ni möjlighet att med hjälp av spel, filmer, kluriga övningar och roliga utmaningar lära er mer om hållbarhet. Stationen innehåller material både för barn och pedagoger.

Läs mer

Låna våra eldrivna lådcyklar

På Växtvärket vill vi att alla ska kunna ta del av och lära sig mer om hållbarhet. För att göra det enkelt för våra yngre målgrupper att komma ut och göra just detta erbjuder vi uthyrning av två eldrivna lådcyklar till förskolor. På så vis kan ni enkelt ta med er barnen ut och upptäcka ert närområde, kanske besöker ni en återvinningsstation, besöker en äng och pratar om pollinering eller åker ut och plockar skräp.

Kontakta oss   Mer information

Låna våra eldrivna lådcyklar

Temalektioner

Våra temalektioner sker vid särskilda tidpunkter under året. Dessa finns i kalendern när de går att boka.

Klimatdagar Växtvärket

Klimatdagar

Vi står inför en av vår tids största utmaningar – klimatförändringen. Jordens medeltemperatur förändras och vi upplever förändringar på allt fler platser; stormar och översvämningar tvingar miljontals människor att fly från sina hem, glaciärer smälter och koraller bleknar.

Odlingslektion Växtvärket

Odlingslektion

Vi kommer under våren att erbjuda odlingslektioner för förskolorna i Halmstad. Upplägget innebär att skolan binder upp sig för två lektioner, en odlingslektion under juni samt en skördefest i augusti/september. Under lektionerna kommer vi bjuda in våra två vänner Mark och Mylla som kommer lära oss allt från jord till bord.

Hållbar planet Växtvärket

Hållbar planet

I samarbete med Naturskolan arbetar vi med hela kroppen och alla sinnen för att väcka tankar kring Agenda 2030 och vår planet.

Äventyrsteater Växtvärket

Äventyrsteater - Allemansråttan

HEM, Naturskolan & Dramalogen, bjuder in till äventyrsteater. Den magiska Häxan Helian har än en gång förstört vår natur. För att inte ställa till mer oreda i våra skogar letar Allemansråttan efter några modiga äventyrare som kan följa med till Galgberget och hjälpta till att stoppa Häxan Helian.

Så här går ett besök till Växtvärket

Så här går ett besök till

Häng med till Växtvärket! Vi börjar hemma hos Bobo, Donja och deras pappa. Därifrån kan den som hittar de hemliga dörrarna ta klivet in i fantasifulla miljöer, som visar hur våra vardagliga val påverkar jorden.

Lärare om Växtvärket

"Mina elever ville inte gå hem"

Läraren Sofia Anttila tog med sin femteklass från Nyhemsskolan till Växtvärket. – Vi var jättenöjda, Växtvärket gav en extra dimension till det vi lär ut i klassrummet och barnen ville aldrig gå därifrån, de var helt lyriska, och det var jag med säger hon.

Utställningen Växtvärket

Utställningen

Här på Växtvärket bor familjen Växtvärk - Bobo, Donja och deras pappa. De bor i sitt hus som vår utställning är uppbyggd kring som till stor del är skapad av återvunnet material. I familjen Växtvärks hus finns flera temarum som fokuserar på hållbarhet. Men det är verkligen inget "vanligt" hus som familjen bor i...