Äventyrsteater - Allemansråttan

HEM, Naturskolan & Dramalogen, bjuder in till äventyrsteater. Den magiska Häxan Helian har än en gång förstört vår natur. För att inte ställa till mer oreda i våra skogar letar Allemansråttan efter några modiga äventyrare som kan följa med till Galgberget och hjälpta till att stoppa Häxan Helian.

Äventyrsteater Växtvärket

Men var ska Allemansråttan får tag på en grupp modiga äventyrare? Temat om ”allemansrätten och vår miljö” är ett lajväventyr där eleverna ska bege sig ut gruppvis i skogen för att hjälpa Allemansråttan att rädda naturen, som häxan Helian håller på att förstöra. Under vandringen får grupperna träffa på olika karaktärer i skogen samt lösa ett antal uppdrag och på så sätt få ledtrådar till hur de ska kunna övertyga häxan Helian att sluta förstöra vår natur. För att anmäla sig till äventyret krävs det att klassen har arbetar med allemansrätten och Agenda 2030 innan träffen på Galgberget.

För årskurs: 1–3
Förberedelser i skolan: Ja
Tid: 09:00-11:30
Datum: Våren 2024. Datum kommer.

Boka besök Växtverket - trampa fram elen

Boka besök

Ta med era elever och gör ett besök på Växtvärket, boka en miljölektion i klassrummet eller gör ett studiebesök på återvinningscentralen, miljöanläggningen på Kristinehed eller solcellsparken på Skedalahed.

Växtvärket, Kunskapscenter, Hållbart arbete

Kontakta oss

Kontakta vår pedagog Kristofer om du har frågor! Enklast är att ta kontakt via mail, så svarar vi så fort vi har möjlighet. 

Skolmaterial Växtvärket

Skolmaterial

Ett besök på Växtvärket kommer med all säkerhet att vara en upplevelse för eleverna. Men kanske väcker besöket mer engagemang och nyfikenhet hos eleverna som du som lärare kan dra fördel av. Därför har vi tagit fram förslag och tips på lektioner, labbar och andra övningar att arbeta vidare med efter eller innan ert besök här på Växtvärket.