Länktips

Här har vi samlat tips om fler hemsidor med lektionsmaterial, elevanpassad information etc. inriktade på hållbarhetsämnen och kopplade till läroplanerna.

Förskolan - gymnasiet:

 • Spilloteket
  ”ett webbaserat och interaktivt läromedel för åk F-6 som ger verktyg att arbeta kollegialt och ämnesövergripande med Lärande för hållbar utveckling med utgångspunkt i de 17 Globala målen, Agenda 2030.” Samt sex lektioner om mat, resor, konsumtion och energianvändning från ungdomars perspektiv för högstadiet-gymnasiet.
 • Skräplabbet – Håll Sverige Rent
  Stor mängd lektionsupplägg för alla årskurser förskola-gymnasiet, framtaget av Håll Sverige Rent stor mängd pedagogiska övningar, kopplade till grundskolans läroplan och de globala målen för hållbar utveckling.
 • Uppgiftsbanken - Världsnaturfonden WWF
  Stor mängd pedagogiska övningar, kopplade till grundskolans läroplan och de globala målen för hållbar utveckling.
 • Skola – Naturskyddsföreningen
  Stor samling lektionspaket för förskola-gymnasium (använd avancerad sök för att ställa in årskurs).

Förskolan - mellanstadiet

Högstadiet

Så här går ett besök till Växtvärket

Så här går ett besök till

Häng med till Växtvärket! Vi börjar hemma hos Bobo, Donja och deras pappa. Därifrån kan den som hittar de hemliga dörrarna ta klivet in i fantasifulla miljöer, som visar hur våra vardagliga val påverkar jorden.

Utställningen Växtvärket

Utställningen

Här på Växtvärket bor familjen Växtvärk - Bobo, Donja och deras pappa. De bor i sitt hus som vår utställning är uppbyggd kring som till stor del är skapad av återvunnet material. I familjen Växtvärks hus finns flera temarum som fokuserar på hållbarhet. Men det är verkligen inget "vanligt" hus som familjen bor i...

Lärare om Växtvärket

"Mina elever ville inte gå hem"

Läraren Sofia Anttila tog med sin femteklass från Nyhemsskolan till Växtvärket. – Vi var jättenöjda, Växtvärket gav en extra dimension till det vi lär ut i klassrummet och barnen ville aldrig gå därifrån, de var helt lyriska, och det var jag med säger hon.